Gorilla Wood Glue

  • woodglue

Legyen szó bármilyen faragasztásról, a Gorilla Wood Glue az Ön legjobb választása. Sokrétűen alkalmazható bármilyen fafajtához. Sőt mi több, különleges formulájának köszönhetően vízálló, kültéren is és házon belül is ideálisan alkalmazható. A Gorilla Wood Glue az a ragasztó, amire az asztalosok és hobby barkácsolók régóta vártak. A Földkerekség legnehezebb projektjeihez. A hagyományos faragasztókkal szemben ez a több fafajtából gyártott ragasztó erősebben és gyorsabban ragad. Vízálló, nem hagy maga után szines ragasztónyomot, ezáltal a szép ragasztóvonal garantált. A Gorilla Wood Glue minden bizonnyal a kedvenc ragasztója lesz.

1. Alkalmazás:
A legjobb eredmény érdekében ragasztás előtt fontos, hogy előkészítsük a felszínt. Lamináláshoz simítsa le a felszínt, szabadítsa meg a ragasztandó felületet jelölésektől, egyenletlenségektől. Kattintson ide még több tippért a felület előkészítéséről. A felvitelre szükséges ragasztó menniysége különböző tényezőktől függ. Leggyakrabban elég, ha a ragasztót csak a ragasztandó felületek egyikére viszi fel. Nehezen ragadó fa esetében, mindkét oldalra vigyen fel ragasztót. Majd dörzsölje össze mindkét felületet, a ragasztó egyenletes eloszlatása érdekében. Pontosan annyi ragasztót kell felkenni, hogy az összecsípésnél egy kevés ragasztó kilépjen. 200 ml Gorilla Wood Glue kb 11m2 ragasztófelületre elegendő. Kattintson ide még több tippért.
2. Szorítás:
A rögzítés módja függ a kötésmódtól, a fa típusától, a nedvességétől, a szobahőmérséklettől, a szerelési időtől, valamint a felület minőségétől. Annyira szorítsa, hogy oldalt a ragasztó éppen csak kipréselődjön.

Szorítási idő (az az időtartam, mely megmutatja, hogy mennyi ideig kell összeszorítani a felületeket): 20-30 perc szobahőmérsékleten.
Munkaidő (az az időtartam, amin belül még problémamentesen dolgozhatunk az illesztéssel) : 3-4 óra.
Megkeményedési idő ( az az időtartam , mely a ragasztó maximális ragasztóképességének eléréséhez szükséges: 24 óra

3. A ragasztó eltávolítása:
A Gorilla Wood Glu száradásig vízzel könnyedén eltávolítható.
A még nedves ragasztó eltávolítása: használjon hozzá egy tiszta rongyot. Törölje át a felületet többször, hogy eltávolítsa az összes ragasztót. Használjon homokot, ha szükséges. A már megszáradt ragasztó eltávolítása: amint a ragasztó megszáradt, csak éles tárggyal, azaz például késsel, borotvaéllel távolítható el. Ezután szórja le homokkal.
Az ragasztó adagoló tisztítása: minden használat után törölje le a ragasztótubus adagolóját egy ronggyal, végül zárja le a ragasztót. Abban az esteben, ha a ragasztóüveg beszáradt, vagy eldugult, távolítsa el a kupakot és egy éles tárggyal nyomja befelé a beszáradt ragasztót ( pl egy fogpiszkálóval) majd öblítse ki a kupakot meleg vízzel. A legvégén mossa meg a kezét szappanos meleg vízzel.


A Gorilla Wood Glue hihetetlenül erős és gyorsabban köt meg, mindössze 20-30 perc alatt. Ezen felül a Gorilla Wood Glue természetes színűre szárad, így prfofesszionális eredményt biztosít.

Ha a Gorilla Wood Glue megköt, erőssége és állaga nem oldható fel higítóval.

Melegítés által nem szűntethető meg a ragasztó kötése, mivel a Gorilla Wood Glue teljes mértékben hőálló. Ha már megkötött, biztonságosan 65C-ig melegíthető.

A Gorilla Wood Glue alkalmazható mintás felületen is, azonban ha a felület festett, vagy szigetelt, fényezett vagy sellakkos, a Gorilla Wood Glue nem fog rajta megtapadni.

Víz hozzáadásával higítható, amennyiben nem éri el az 5 %-os súlyt. Ennek ellenére nem ajánlatos a Gorilla Wood Glue higítása.

A Gorilla Wood Glue viszkozitása lehetővé teszi, hogy adagoló eszköz segítségével fecskendezzük.

Igen, de az adagoló eszöztől függ, lehetséges, hogy a Gorilla Wood Glue viszkozitásás csökkenteni kell. (ha nem éri el az 5%-os súlyt)

Igen. Az anyagának előbb ki kell száradnia és elpárolognia, hogy elkerüljük a kitüremkedést vagy a pontatlan illesztést.

Ha a kötés megszilárdul, nem lehetséges a Gorilla Wood Glue összeillesztését szétszedni, a felület károsodása nélkül.

Száradás után nagyon nehéz eltávolítani a Gorilla Wood Gluet. Ha még nedves, akkor vízzel eltávolítható a ragasztó.

A Gorilla Wood Glue víz alapú és nem mérgező, azonban hasonlóan más kémiai anyagokhoz ez is megfelelő használatot igényel, gyermektől és állatoktól távol tartandó.

Nyissa szét szemhéját, majd bő vízzel mossa, legalább 15 percig, ezután keresse fel orvosát.

Allergiás reakció esetén, mérje fel a helyzet súlyosságát, ha a tünetek nem enyhülnek, keresse fel orvosát. Szükség esteén viseljen védő ruházatot/ felszerelést.

A legjobb megoldás a fokozatos kötésre, ha először megbizonyosodik róla, hogy a  fa darabjai azonos páratartalommal rendelkeznek. A ragasztás után várjon, míg a pára elillan mielőtt elkezdene gyalulni, vagy dörzsölni. A várakozási idő függ a légáramlástól, a hőmérséklettől, a faburkolat körüli viszonylagos nedvességtől, a ragasztóba adagolt víz mennyiségétől és a fa fajtájától. Általában 7 nap elegendő.

A legjobb megoldás, ha kezdés előtt megbizonyosodik róla, hogy az összeillesztett fák azonos fajtából valók és azonos páratartalommal rendelkeznek. Ragasztásnál, állítsuk megegyező irányba a mintázatot.

 

Az Ön kosara üres.